Starting A Freshie Again..

Turned over a new leaf.


Hi everyone! Long time no see, how are you all guys? What big moments happened to you this year? Eceh.


Ayat nak kelas aje kau Jah.


Akhirnya tergerak hati jugak nak kemaskini blog (ayat nak baku habis dah ni), sebenarnya banyak je benda yang terjadi dalam jangka masa aku tak update tu.. Tapi tak tau nak cerita pasal apa, pasal aku ni monotasker aku tak boleh buat dua kerja dalam satu masa. Maksudnya? Kalau aku tengah tengok tv, aku tak boleh buat kerja sekolah. HAHA. Analogi mudahnya macam tu lah. Setiap kali aku masuk tempat baru je, mesti aku tak sempat nak update.


Kalau tengah orientasi tu lagi lah, nak mandi terkejar, nak berak tak sempat. Nak tweet dan update blog? Mimpi terbongkang pun tak lepas la. Kui kui.


For your information, jenis aku ni kalau nak update satu entri pun ambik masa berjam-jam (and that's why I don't support plagiarism!) tambah lagi kalau masa tu tengah busy dengan orientasi freshie ke, assignment ke. Boleh kata aku bukak dashboard blogger je rasa dah pening-pening lalat. Kirim salam aje lah -..-


Perrr punyalah panjang intro aku pada hari ini, hahaha. Tak tau nak cakap apa, sebab dah lama tak menulis, sebab dah lama tak berlatih gubah idea jadi penulisan, sebab dah lama tak masuk blogger (tetiba je tengok dah lain, kau punya maju terasa macam aku baru pindah dari Zimbabwe ke Korea), gittew.


I enrolled the National University of Malaysia (UKM) that September 2, 2012. I stay in Kolej Pendeta Za'ba (KPZ). So far I love KPZ (except for the small room it provides), I'm not quite sure of what reason do I love KPZ this much but I think maybe because it's easier to get buses here? Haha. Setiap hujung minggu balik. memang senang kacang lah nak dapat bas kat ceruk Za'ba ni. I loveee :D


Starting as a freshie, I learn something valueable here. But it's quite complicated to be shared. I bet everyone knows about the recent PRK (pilihanraya kampus) right? I support politic, but it's just doesn't suit in some kind of awkward way. I just hope that everybody stick right where they start, they enrolled university to gain knowledge, get a certificate, polishing softskills, not to fight or arguing over something that has nothing to do with our obligations towards God, parents, as a student, as a child.


But everywhere you go, you start something new. You'll find something new. I'm just going to let myself adapt to whatever situation it is as long as it does not change my principle now which is study is priority, priority's first.


That's all from me, hoping to hear from you soon. (Ewah macam tengah berbalas surat pulak kau Jah). Assalamualaikum :)



0 wishes received:

Related Posts with Thumbnails