Review Lalu-Lalang : Aku, Jerawat & That Anti-Blemish Gel .

[part 1]

Hari tu aku keluar jalan-jalan kan. Kebetulan masa tu akhir bulan dapatlah sikit gaji untuk 6 hari pertama kerja kat kedai bundle. Ya, kat kedai bundle. Ada ke patut syaitan mana tah tiba-tiba sms aku, "kedai bundle je?" lepastu iklan website dia kat aku. Suka hati la kerja kat mana, kau ada masala? Nak jelir lidah panjang panjang kat kau!


Dengan gaji tu aku tanpa segan-segan laju-laju aku masuk The Body Shop. Kalau sebelum ni poket kosong mana berani doe, tengok nama kedai pun terus jogging lari jauh jauh, huahuahua. Dalam TBS versi mini tu aku terjumpa satu corner yang penuh kehijauan... for oily and acne skin T______T   ..dan sebenarnya aku nak cari concealer, nak tutup jerawat supaya kulitku halus mulus kalau keluar jenjalan lain kali HA HA HA. Tapi orang 'tu' suruh aku beli anti blemish gel ini..




Seriyus lah aku cakap, hari hari kepala otak aku asyik fikir nak beli concealer sebab geram doh tengok muka sendiri. Muka yang raw. Aku tak suka pakai bedak. -____-''  Pimple halus tapi banyaakkkkkk sampai tangan rasa nak cukur pakai bilah razor yang ter'TAJAMM' di dunia. Tapi oleh sebab tak ada janggut atau misai maka selalu aku cukur jerawat pakai kuku ajelah. *pitam.


Apasal aku cakap semua ni ah. Bukan aku nak tulis review ke?


Back to topic. Aku beli benda ni dengan harga RM29 sekali jalan padahal isi kandungan dia cuma 25ml kau paham tidak. Maka paksa tak terpaksa WAJIBB aku pakai hari hari setiap malam. Beli pun sebab katanya ada tea tree oil. Kaa ta nyee... Dah start pakai 3 Mac yang lalu.

Pada hari ini. Kulit rasa lebih okay. Keyakinan; macam dah increase. Macammm.

Okay dah bye.



13 wishes received:

  Liyana Mujahid

February 8, 2011 at 9:22 PM

harap2 next time kita jumpa aku still kenal ko..haha

  si pendek dan moody

February 8, 2011 at 9:39 PM

liyana.

muhahaha mesti kenalll.. aku pemes kau mesti kenalll.. harus kenal.

oke dah dah.

  Applepinkcomeyy

February 8, 2011 at 9:40 PM

wey, aku ade tips kulit lawo, nak tak ? kihkih :D

  si pendek dan moody

February 8, 2011 at 9:45 PM

applepink, dalam kurungan, hajar momoe, dalam kurungan, siti hajar binti kamsani *HAHAHA !

itulah aku mintak hari tu takmahu bagii takmahu kawannnn !

  Applepinkcomeyy

February 8, 2011 at 9:50 PM

amboii, jgn sebut fullname, baru nak anynomous, haha :P

nak ? nnt aku buat entry utk kau, siyes ni :D

  senydream

February 8, 2011 at 10:05 PM

wahh keyakinan increase nampak...xder amik pon pic terbaru upload la leh gak tgok kebekesananyer,hehee2..

  ika

February 8, 2011 at 10:39 PM

amboi kemain lagik. ala aku pon muka jerawat bercelanak macam ko gak. tapi kau lagi lawa sebab mata kau sepet macam amoi cinaaaaaa!! jeles!

  si pendek dan moody

February 8, 2011 at 10:53 PM

ika.

mana adeehhhh , *hidung kembang kembong kempissss

  mq

February 8, 2011 at 11:11 PM

hehe aku ske concealer sbb muka aku pun jerawat dia ibarat jururawat-jururawat di hkl T.T

  Husna Lana

February 8, 2011 at 11:29 PM

berkesan eh? dh lama mencari 'sesuatu' yg bole hilangkan manik2 di wajah. hee

  ardinihumaira

February 8, 2011 at 11:38 PM

guna concealer elianto menjadik tau :)

  Firdaus Alim

February 9, 2011 at 12:45 AM

concealer?
ape 2?
wat2 xtaw walaupun mmg xtaw..

  si pendek dan moody

February 9, 2011 at 9:16 AM

to dini.

laaa, haritu pegi elianto, dia kata concealer takderkk , wuhh sedehh

Related Posts with Thumbnails