Untung! Untung! Untung! SebaMed Harga Murah !




Ini pengalaman aku membeli ubat jerawat di farmasi baru kat tempat aku. Ya, ubat jerawat. Aku salute dengan farmasi tu sebab dia orang Melayu punya. Hopefully, dapat tegak teguh berdiri kat situ sampai bila-bila. Sebab tadi aku dapat diskaun dapat beli SebaMed dengan harga murah gile dongdang, hehe.


Mula-mula aku pergi pagi, yang jaga masa tu perempuan. Aku mintak ubat jerawat, dia dok lah pikiaq asyik nak bagi Olay Whitening Set, D'Putih, Natasya dan sekufu dengannya kat aku. Apa aku ni hitam sangat ka? T___T Lepas tu round-round satu kawasan farmasi (bajet macam luas sangat ajea) aku terpandang kat SebaMed ni. Oh tertarikk! Tapi tengok harga terus jatuh kepala. Aku bawak RM20 aje tau. wuwuwu



Aku balik dulu korek duit kat tabung anddd... pergi sana balik. Haha lawak betul. But who cares aku nak beli jugak. Aku ambik siap-siap lepas tu pusing-pusing lagi satu kedai (aku memang suka buat macam ni, kadang-kadang sampai sejam HEHEE). Kebetulan pempuan yang jaga kedai tu keluar tah buatpe ganti dengan orang laki. Aku letak barang-barang semua kat kaunter,






"Boleh bagi murah sikit tak, hehe."


Pendek cerita. Dia kira-kira jumlah semua lepastu dia tengok barang aku satu-satu.

"RM28. Bagi 27 lah." Tekan kalkulator. Ada lagi.


"RM20. Bagi 15 sudahlah." Belum habis lagi.


"RM8. 5 ringgit lah ya?" Apa-apa saja saya bukan orang kedai, muehe


Untung-untung bawak 60 hengget tapi belanja tak sampai 50. Untung aku harini. Rasa macam nak ambik lagi satu barang nak kaut al-sedikit wal-sebanyak, tapi kaki tak mau berganjak tau-tau dah melangkah keluar.. T___T


Kesimpulannya. Aku suka pergi farmasi tu hari ni. YEAH. Dia jugak ada tinggalkan pesan.,


"Dah dapat diskaun jangan bagitau dia pulak.(perempuan tadi)"


Heheh. Aku? Nak bagitau? Rezeki jangan ditolak, bala jangan dicariiiii




nota dagu: adeih, lupe nak ambik nombor kat notis jawatan kosong tadi! -__-''



5 wishes received:

  http://dikelantan.com

January 9, 2011 at 1:50 PM

beruntung la bro! haha

  kell

January 9, 2011 at 1:51 PM

kekeke aku terbalik isi borang komen tadi XD

  GenGkey

January 9, 2011 at 2:06 PM

diskaun..diskaun..
bukan slalu kot dpt diskaun..
haha..:D

  arep_lockermonth

January 9, 2011 at 4:33 PM

nanti kalau g beli barang kene bawak kamu la!pandai tawar menawar lorh!

  si pendek dan moody

January 9, 2011 at 7:08 PM

@arep;
betul! aku memang pandei bab tawar menawa neh, ngehe

Related Posts with Thumbnails