Tua-nya Sihat , Muda-nya Alzheimer





 Agak-agak kalau meletup ni kena muka korang tak :D


Kebelakangan ni nak buat entry tapi idea semua tak berkualiti. Cih. Jadi sekarang ni nak paksa diri jugak taip entry jadi amaran spoiler awal-awal post hari ni banyak membebel dengan pic tah hape hape so sape tak nak baca pegi klik nuff sudahla. Ha ha ha ha.



Dalam few hours ago memang sakit hati betulla dengan seekor berukband nih. Rasanya dialah insan paling tak malu dalam dunia yang fikir dia tahu segalanya. Sedap-sedap mulut dia yang tak penah berberus tu nak bawak cerita @#$%! kat orang kan?




Kau memang tak pernah fikir perasaan orang ya? Saya takde pesanan untuk dia. Kecuali "kau malukan aku kan? Semoga kau sentiasa dimalukan juga." Ya marah gila ni marah ni marah.,   


okay okay iklan dah habis.



Dan berbalik kepada topik, tadi pulang dari kedai nak beli coklat tapi coklat Van Houten tak ada terpaksa beli Choki Choki harganya mahal gila RM1.20 sebungkus  pakcik tanya,



ceh ceh ceh..
Hari ni 2 haribulan ya?




saya :
Tak lah. 1 haribulan.



Jawab dengan perasaan sombong tak boleh bla macam masa exam haritu sekali sekali sekali sekali, nenek cakap. 


eh eh tua sangat ni tukar tukar tukar.




HARI NI KAN 31 JULAI.
Belum bulan Ogos lagi la.

alolo comelnya..


Ha ambik ko. Kecik-kecik dapat Alzheimer padahal baru tadi tengok kalendar eh baru perasan bulan 7 ada 31 hari dan begitu juga bulan 8 maknanya bulan 7 dan 8 berurutan ada 31 hari so the conclusion is cara nak tahu bilangan haribulan dengan menggunakan bonjol bukit di tangan adalah tidak munasabah.



Itu tak kira lagi Parkinson semalam meeting masa sidang Redaksi first time memegang the real Nikon DSLR tak ingat model apa tah tapi memang cun menggigil-gigil dibuatnya.



Entry dah jadi macam galeri gambar tapi kesimpulannya masa saya muda dah perangai macam orang tua. Entah-entah nanti masa tua mesti saya nampak macam orang muda. Kan kan?  :D






Eh eh pemandangan kat sini tak indah lah jom pegi tempat lain jom jom.
 



12 wishes received:

  ardinihumaira

July 31, 2010 at 11:46 AM

nakal ye kamu ni... hehe..


pssst... dni nak belajar buat kotak cream comel tu dalam post... ajarkan dni boleh? ke dah ada tutorialnya... orang panggil dia ape eyh.. dni sies tak gheti ni.. sobbbbsss sobbbsss

  si pendek dan moody

July 31, 2010 at 11:53 AM

@ardinihumaira ;
kotak krim yang mana tu? yang ada most commented and top stories tu ker?

  WZulhilmi

July 31, 2010 at 11:58 AM

LOL!! Tu lah pasal.. dua2 salah2.. Sbb hari ni 31 hari bulan kan.. hahaha.. tak pe2 biasalh tu lupa. Lagi pasal setiap bulan ada beraa hari.. mmg susah tul nk ingat.. terpaksa guna teori genggaman tangan tu.. haha

*Tiba2*
Zither, Cik Dni tu tanya pasal Blockquaote tu.. yg kotak kuning zither buat tu.. :).

  ardinihumaira

July 31, 2010 at 12:28 PM

:D ---> betul3 WZulhilmi... dni tanya yang tu...


yang ada ayat "HARI NI KAN 31 JULAI. Belum bulan Ogos lagi la." ;p hehe

  si pendek dan moody

July 31, 2010 at 12:35 PM

@both up there :P
ohh blockquote tu ekk ..tutorialnya saya ambik dari edriena hazelina blogspot , tp taktau kenapa sekarang dia dh private blog :(

nak saya ajar ? ramai dah yg buat tutor pasal ni

  sizukaDeboss

July 31, 2010 at 12:36 PM

haha boleh plak silap tarikh.buleh la gne rumus gne bukit2 dkt tgn tu.just masa smpai dkt bukit jari hujung tu kne ketuk 2 kali:P

  si pendek dan moody

July 31, 2010 at 12:53 PM

@sizuka deboss ;
oh oh macam tu keee , lah patut laa , hahaha memang outdated btl i ni -.-

  Encik Tikus

July 31, 2010 at 2:06 PM

tikus suka makan coklat cadbury ;D

  mira the monster

July 31, 2010 at 7:01 PM

hehe..cmne lah leh lupe ni?
haa..cmne ek nk wat blockquaote 2? ajar laa..hehe..klo tak kbrtan

  si pendek dan moody

July 31, 2010 at 8:04 PM

@encik tikus ;
errk . dgr kata cadbury tak halal..? baru kelmarin dpt tau, tu pasal buat taklayan je kalau nampak cadbury kt kedai T___T

  si pendek dan moody

July 31, 2010 at 8:05 PM

@mira the monster ;
haha nilah namanya alzheimer chot chot chet !! mintak2 dijauhkan.. T___T

  cikmay

August 3, 2010 at 2:28 PM

zaman sekarang macam2 penyakit ade kan..sabar je lah....

Related Posts with Thumbnails