Pembaca Dah Macam Kawan : Apa Salahnya BERBUDI BAHASA ?





Layanlah visitor bagaikan raja. Cakap baik-baik. Jemput sopan-sopan.
Hidangkan dengan pemandangan yang indah-indah.




Tak susah..


Ni tak menyempat-nyempat nak jenguk apa isi dia tulis dah dapat amaran dalam font tebal warna merah, 'KENAPA? TAK SUKA BLOG AKU? SILA TEKAN PANGKAH SEKARANG, AKU TAK PERLUKAN KORANG.'  Amboii cantiknya bahasa..


Apa guna lah jemput-jemput orang singgah (bukan jemput-jemput goreng tu) your own blog tapi laju-laju halau kitorang keluar. Kalau ya pun penting sangat amaran itu dalam hidup dan kehidupan blog kamu.. apa kata.. letak warn tu dekat bawah blog? Bahagian footer. Bawahhhh sekali. Nak letak kat the end of every post pun bagus juge.


Setlah dalam saiz font yang besar. Jadi kalau betul ada yang tak suka blog kamu, in the end bila dia scroll sampai bawah terbaca message garang you mesti dia sentapp.. Sedap sikit. Ni tak, awal-awal kita masuk dah mau halau pakai font merah segala. Tersentak-sentak dibuatnya..



Pulak-pulak dah dia main terus terang," sorry aku hanya follow blog yang isinya bagus dan ada pemikiran yang bagus. " Memang I promise you tak dapat 'sambutan' lah. *Macam ada pengalaman -.-''



Meh sini saya nak bagitau. Follower ni umpama kawan tau. Bila dorang follow kita, semua benda yang kita cerita kat sini dorang tau. Kat siapa lagi kita nak membebel dalam blog ni kalau tak kat diorang? Follow tak follow pun sama juge. Mereka pembaca.



Jadi bayangkanlah tengah kita nak cuba berkawan dengan si A tiba-tiba kau cakap, "saya hanya berkawan dengan orang yang rasional, matang, dan tak bersikap tah hape hape."


Lari budak tu nanti.


Jadi sesiapa yang tidak mahu memiliki kawan dari dalam dunia mahupun di akhirat sila ikut tips di bawah. Jumpa member baru kat u nanti ke kat matriks ke kat kolej sebutlah ungkapan ini,


|

|

|

V


Apasal? Benci tengok muka aku?
Aku lagi benci tengok muka kau.
Kau boleh blah dari sini. Blah !!





Punyalah bengis.




30 wishes received:

  amira

July 28, 2010 at 9:41 PM

memang sentap la..
nak buka lagi skali page dia pon gerunn

  conteng conteng

July 28, 2010 at 9:45 PM

well written. jikalau follower umpama raja, maka hidangkan daku hidangan anggur dan buah buahan lain sekarang! hehe. gurau saje.

saya sokong dengan kamu, followers upama kawan, mesti layan baik2. kalau dia ada pandangan lain kite kene hormat dan bukannya perhambat dia.

kecuali bile mereka sudah menggunakan perkataan2 yang kesat ke ape barulah kite boleh delete dan sewaktunya. kan?

  bella bello

July 28, 2010 at 9:45 PM

aishh .boleh kene sakit jantung haha .ala blog saya biasa biasa je pun tak de sapa nak follow kadang kadang sedih jugak :)

  si pendek dan moody

July 28, 2010 at 9:50 PM

@amira ;
betul.. dalam hati tergerak nak tegur tapi risau nanti pikir apala pulak budak tu kata kang , haihh -.-''


@conteng conteng;
ya saya suka komen kamu! tak faham apasal dorang ganas sangat kat blog. ayat pun tak boleh blah.

tapi yang masih okaynya dia tak kacau hidup kita , itu still fine :)



@bella bello ;
it takes time dear. tak mudah nak capai kejayaan.. :)

  Nur Fannun

July 28, 2010 at 9:55 PM

garang tol..mybe sbb dia dah tak tahan dgn anon or kna hentam pe2 psl blog dia..(sangka baik)

  ardinihumaira

July 28, 2010 at 9:55 PM

dni pernah juga ternampak 'kata2 aluan' macam tu... memang akan timbul rasa tak selesa sikit... lumrah la kan macam kita p rumah orang, orang cakap... 'masuk la tapi kalau tak suka kua je skang' hehee.. cemtu la ibaratnya kan...

  Aizul Azlan Azril

July 28, 2010 at 9:57 PM

you got the point. annoying kekadang sesetengah blogger ni..

  WZulhilmi

July 28, 2010 at 10:05 PM

Mmg banyak pun blog tulis mcm tu.. Diorg tulis macam tu takut sbb nanti kena kutuk dekat entry diorg klu tulisan jiwng2 or mengada2.. Terpulang dekat masing2 nak buat blog macam mana.. Klu dia tak pentingkan follwer dia boleh tulis mcm tu.. klu nak org baca blog kita tak payh lah tulis2 mcm tu bagai.. Tapi bagi aku, aku layan je semua blogger mcm kawan.. :)

  Nur Fannun

July 28, 2010 at 10:29 PM

mungkin ptut guna bhs sopan ckit cm ni "jemput masuk..klu tak suka bleh tekan pngkah laju2.."
lg 1 ia akn jd kurg ajar klu kta bca dgn nada menjerit @ mrh..cuba try baca ayt ats ni dgn berlainan nada

  Nur Fannun

July 28, 2010 at 10:30 PM

mungkin ptut guna bhs sopan ckit cm ni "jemput masuk..klu tak suka bleh tekan pngkah laju2.."
lg 1 ia akn jd kurg ajar klu kta bca dgn nada menjerit @ mrh..cuba baca ayt ats ni dgn berlainan nada

  Sricahaya

July 28, 2010 at 10:31 PM

pernah gak jmp ayat2 cam tu bila Blog Walking..
apa pun bby tu tetap cute walaupun muka dia garang or bengis or pape je laa..hihi

  -telordibasuh-

July 28, 2010 at 10:43 PM

hehee..cool la

  Cylia Chel

July 28, 2010 at 11:23 PM

follower itu kwn..kwn itu follower..

  petisuara

July 29, 2010 at 12:01 AM

sokong!!!followers tu bg saye ibarat stiletto dan tumit..heheh..tnpe mereka siapalah kte tuan punye rumah kan

kata-kata alauan yg mcm 2 buatkan org lg xnk trus pg blog drg..hihi..

  amira zakiah

July 29, 2010 at 12:35 AM

ADA JGK ORG YG MCM NIE...haishhh!bmslh btl

  Encik Tikus

July 29, 2010 at 12:41 AM

wah, matang nya bila menulis. suka-suka ;D

  .::WaNiE::.

July 29, 2010 at 9:34 AM

i like this entry

kiri kanan widget ape segala sume nak memaki hamun :P

kekekeekke

  mamawafiq

July 29, 2010 at 9:40 AM

xyah layan la org camni.. bikin panas je..

  Wawa Zolkepli

July 29, 2010 at 10:18 AM

owg mcm tuh die bajet die hot.
but kite as follower pn kene jgak jge bhasa.
mungkin ade follower yg pnah smash die ngan bhasa ksar kowt.
nway, bahasa menunjukkan bangsa..
peace! =)

  Putri

July 29, 2010 at 3:28 PM

(^^)

mungkin orang macam ni jenis yang takut pendapatnya tak diterima.

tak pun, dia sedar blognya hanya merapu rapu.hehe

*bersangka baik

  ishiko

July 29, 2010 at 4:33 PM

bengis pown chomel lagi..huhuhuu ~

  Liyanaa.

July 29, 2010 at 5:55 PM

niceeeeee :P

  nuriz

July 29, 2010 at 6:06 PM

memang ayat tu garang dan kasar, kita nak berblog kene la mesra sikit jgn sombong dan pilih bulu lak.

  AiZ

July 29, 2010 at 7:16 PM

ouh.. pilih kawan punya pasal.. ^__^ susah kalau camni.. ^__^



Aiz latest entry
Ketika bercinta monyet waktu zaman persekolahan

  mira the monster

July 29, 2010 at 8:47 PM

btol 2 dear..sokong sesangat dah ni
heheheh

  nur hidayah isa

July 30, 2010 at 8:03 AM

betul2..sangat setuju....tak suke masok blog yg tulis ayat2 camtu

  aten

July 30, 2010 at 12:39 PM

agreed! mmg ada org cmtu, baran sepanjang masa.. mungkin itu dah jd sebahagian budi bahasa dia kot..:p huhuu tepuk dada tnya iman~

  hentakbelipat

July 30, 2010 at 2:47 PM

sangat setuju lah dgn kamo...lagi elok bile jemput dtg tu hulo2 makana ke ape ke patut.."haa tambah2 nasik tu...jemput!"

  zither

July 30, 2010 at 8:50 PM

@hentak belipat ;
kah kah kah kalau macam tu baik buat kenduri kawen online teross ! :D


@nur fannun ;
wow sangat sangka baik lah awak nii.. mesti seorg yg baik gak :)


@wawa ;
maybe lor..

  chenurulhusna

August 23, 2010 at 11:42 AM

bg 90 mrkah:)

Related Posts with Thumbnails