Baby tu saya yang bunuh .

Saya rasa marah dan sedih sangat bila setiap kali saya pegang suratkhabar je, mesti ada cerita pasal buang bayi. Bayi kena buang.. jumpa dalam tong sampah.. Mayat bayi dijumpai.. Sedih setiap kali bukak tv nak tengok berita, mesti akan keluar news pasal mayat bayi putus tangan.. Bayi dibakar, dijumpai dalam sungai.. Ya Allah..












Tengoklah wajah-wajah baby ni.. Cutenya..comelnya.. Bersih dan suci lagi seolah kain putih..
(Oh comelnyee..)


Dulu kita masa kecik-kecik pantang nampak baby, mesti rasa nak cubit-cubit je pipi dia.. Hehe walaupun kena marah dengan mak dengan nenek, tangan ni rasa gatall je nk kacau wajah comel baby.. Auww! Kiutnyaa... Alangkah bagus kalau saya ada adik. T__T

Dulu kita nampak baby, kita lah yang jadi budak mengalahkan budak (haha..), dok tarik-tarik muka jadi hodoh bodoh untuk buat baby gelak.. tepuk-tepuk senyum badut semata-mata nak tengok dia senyum.. Ohh cair hati.. Rasa nak kiss-kiss je!



Tapi apa dah jadi sekarang? Mana pergi semua rasa tu? Kenapa awak buang baby yang awak lahirkan dari rahim awak sendiri, yang wujud ke dunia ni atas kekhilafan awak sendiri?







Saya tak sanggup nak letak banyak-banyak imej bayi yang kena bunuh macam ni.. Awak sanggup tengok? Saya tak. Tapi awak sanggup buang anak awak, awak bunuh anak awak!




video



Awak sanggup menahan sakit ini semata-mata nak buang dia dari hidup awak. Apa dosa dia. Tubuh mungil comel ciptaan Tuhan, semudah-mudahnya awak hancurkan.



Astaghfirullahalazim.. di mana perikemanusiaan kita sebagai manusia.. Setiap kesusahan pasti ada penyelesaian tapi bukan begini caranya..

Seluruh dunia menangis atas kekejaman awak, ..sedangkan bayi yang awak kandung tak sempat untuk melihat dunia. Bayangkanlah jika inilah yang ibu bapa awak buat pada awak. (T_T)


Insaflah, saya juga seorang hamba yang sering khilaf. Tapi saya juga mengajak diri dan awak, marilah kembali ke pangkal jalan.. Tak terlambat mengaku "Saya bunuh bayi saya.." ..dan tak juga terlambat bersujud "Maafkan daku Tuhanku.." Masih ada masa bertaubat sebelum malaikat Izrail turun dan mencabut nyawa kita, atau kiamat datang berkunjung..


Yang pergi takkan kembali..

p/s: maaf saya emo petang-petang ni.. T__T





3 wishes received:

  aainaa

June 1, 2010 at 6:52 PM

tak sanggop nak tengok video tu..
sakittttt...

  Eryati

June 1, 2010 at 9:21 PM

keji owh...jahat dan kejam org yg buat gini..bunuh baby...buang baby...

  fatin hanani

June 1, 2010 at 10:36 PM

memg sgt kejam...
xdak ati pert manusia cm 2

Related Posts with Thumbnails