5 Sebab Kenapa Saya Harap Orang Tu Tak pernah Kahwin .

Mula-mula sekali nak bagitau yang ini post yang agak melampau dan emo. Sila teruskan pembacaan kalau nak tanggung risiko. :)


Majlis perkahwinan yang annoying kadang-kadang menyebabkan diri ini terdetik, 'kenapala dorang kahwin, tak kawen kan lagi senang?'
=.="



1.Orang kalau nak kahwin tu, mulalah start nak conquer dunia, eh tak, jalan. Malas nak backspace. Punyalah sesuka hati datuk nenek moyang dia nak block jalan alih-alih banyak kereta tersangkut terbabas masuk situ tak pasal-pasal kena patah balik. *eh, korang paham tak ni. Kalau boleh tu sepanjang-panjang jalan dia nak conquer letak khemah besar-besar tinggi-tinggi nak tunjuk kat semua orang 'DI SINI AKAN ADA KENDURI YANG SANGAT MEWAH'. Whatever. Tapi itu belum cukup annoying. Haish.


2. Walaupun 5 hari sebelum majlis pun dia dah pasang khemah, still okay la kan.. bawah khemah kosong lagi kan orang boleh tumpang lalu.. Tapi yang rasa nak bom aje rumah tuan punya majlis ni ialah tak cukup dengan conquer jalan sesak, sumbat barang semua depan rumah, hey memang tak puas hati betulla. Dia boleh plak letak kete dia besar gedabak kat tengah jalan~?!! Memang itu jalan dia punya ke apa? Kau tau tak hari tu aku nak pergi sekolah pun kena block terpaksa patah balik nasib baik tak kena tinggal bas kalau tidak memang aku smack down kereta 'mahal' kau dengan kau kau sekali. Grr...



apakata tuan-tuan puan-puan block aje jalan KAMI tu dengan kereta saiz macam ni.
ala takpe.. tak kisahhhh....... (^_______________^")


3. Itu baru sebelum majlis, apatah apatah apatah lagiiiii masa majlis berlangsung! Rasa nak buat jeritan gegaran saja. Dahlah ambik jalan, sebeso-beso jalan tuh dia punya sorang.. dah pulak, tetamu datang paham-paham lah. Landing kan kereta depan garage rumah akuu! GAAAA!! Kau tak boleh ke kalau buat majlis tu ambik barakah sikit? Pergi buat padang sendiri ke, sumbat semua koleksi kereta tetamu kau tu. Kaf-ba-ro-kaf-alif-ta-nun. Ingat tak? Haihh..


4. Ha yang ini memang superbly annoying. Pasang band orkestra besar-besar gempak dengan highest volume yang makhluk di kutub Utara+Selatan pun boleh mati terkejut. Ia bukan sahaja mengganggu keamanan ketenteraman dan kenyamanan dalam kehidupan, tapi mencacatkn psikologi a.k.a (also known as),



 AKU BOLEH JADI GILA KAU PAHAM TAKK?!!

Wahai tuan majlis yang sayangi ku cintaii.. tolonglah.. tolonglah.. slow downkan volume orkestra international awak tu.. (T__T)  Demi cinta kita.


5. Orang yang normal biasa akan organize majlis sebanyak-banyaknya pun 2 hari je. Alhamdulillah.. Tapi ada pulak insan bertuah itu yang dia punya majlis gempak menggegar-gegar sampai 5 hari. Yang ni aku memang tak buleh nak kata apelah. Terima kasihlah ye datuk datin pakcik makcik kerana ceriakan hidup aku dengan majlis awak tuu (^___________^)  *senyuman ikhlas.



Kebanyakan ketidakpuas hatian kat atas ialah berdasarkan pengalaman, ceh3... Hari tu ada kenduri arwah seorang jiran Cina, aikk.. *mendiang la sayang, dia memang gila pergi buat kenduri sampai SEPULUH HARI. Taulah kau kaya. Ramai duit. Banyak sedara. Okay, ini post emo. Pedulikan semua rojak di atas, kalau nak makan ambikk. (=.=)

Jom layan wedding pic.









Okay ni memang lawak, buat aku gelak terketar-ketar.





Aii boleh berkenalan.. Cute tak hingat la awak ni.. =D



Haduii tangan ni menaip entry sambil memikir sama ada nak beli putik kapas ke tak, nak beli putik kapas ke tak nak sumbat telinga esok. Tadi cukuplah telinga dah pekak masuk air lagi bertambah pekak. Dahlah tengah cuti ni, semua pun nak holiday.. semua hari cuti pun mulalah berlumba nak kawen. 3.., 2.., get set, GO!! Semua pun nak pasang majlis orkestra segala. Haihh apa nak buek... *sigh.



9 wishes received:

  LaNuNsepet

June 5, 2010 at 8:30 PM

he3...
sabar sabar.,..
jangan jd gila..heheh

lanun kalu tutup jalan tu ok lg..
sebab tempat pun sempit..
takpalah bg laluan kat dieorg..

tp kalu bab karaok..
memekak sampai kemalam..
anak,baby, bapak baby pun susah nak tido..

tu betol2 buat aku nak jadi gila..
aku lak nak jd gila..

jom ke lanun..
lanun ada mesej untuk YDPA kita
daulat tuanku..

  .alie.

June 5, 2010 at 8:46 PM

hohoho.
kat bandar biasa la kot macam tu.
kat kg okeh lagi kot..
lagi2 sekarang musim kenduri.

naik la darah nyah pasni
makan daging hari2..
auwww

  Lin O

June 5, 2010 at 10:03 PM

HAHA! i TOTALLY understnd! cuz baru the weekend before ade wedding right in front of my house. thank god jugak they played records, kalau psg set karaoke kat situ mau i potong electric line kt sini! HAHA!!

btw, a great post!

  Mis Erika

June 5, 2010 at 10:25 PM

hahaha..paling x suka klau jln jam sb khemah..susah cr prking..huu :)

  maCy

June 5, 2010 at 10:52 PM

aduh..
kesian gila..
cyes maCy lagi2 bab lgu kuat2 tu..
macam mo emo je..
tarik kain pngntn baru tau..hee

  Encik Tikus

June 5, 2010 at 10:59 PM

buahaha,bersabar je lah cik nun,haha :D

  nas

June 5, 2010 at 11:07 PM

ahahahaa...ako pon benci owg wat khemah smpai menganggu laluan trafik..aakakakaka..

  SD

June 5, 2010 at 11:15 PM

kesian2...ni sah duk taman.....aku duk felda...okay ajer nak blok2 jalan....sehari je diorang blok...memang jenis yg memahami satu sama lain....DEMI CINTA KITA.....hikh...hikh...

  Ujang

June 6, 2010 at 4:23 AM

hahaha.
kalau kenduri kawin, pakcik tua karaoke
lagu 60an lg bikin sakit.

Related Posts with Thumbnails