Saya dapat tag 2 JUTA


2 JUTA?! Hah kau.. terbeliakk mata si comel. He. he.

Haha.. iya.. saya dapat tag dari kawan, 2 JUTA.. huhu


1. The Person who tagged me:  DYEA, thanx!
  2. Tag kawan kawan.. oke, mm.. nak jual kat sape ni yer? He he he he..nah,  kak saieda (sebagai ucapan terima kasih sebab tag award kat zither haritu :)
To  cik ngexz dengan blognya TALK WITH YOUR HAND.. (:
Then to..  Riz yang selalu datang singgah kelikkan nuff zither..hehe.
  3. Lepas tag, war-warkan pada kawan: Oke!      .
 4. Apa angan angan saya kalau dapat 2 JUTA. Hmm.   Hahahh! Kalau saya ada 2 JUTA, habislah satu pasaraya dalam negara tu saya borong! Wah wah wahh! Best nih! Hihi..  
.first. 
Saya akan tukar handphone saya yang dah buruk ni, beli handphone yang lagi lawa..lagi smart..lagi chumeyll.. (canggih2 saya tak nak, tak pandai guna. Ahha)
.kemudian . . 
Saya nak beli kereta baru untuk ibu saya,. Contohnya macam ni.. 
WOW~!      
Nak tau kenapa?  Sebenarnya ibu dari 2-3 tahun lepas asyik plan nak beli kereta baru, jumpa ejen jualan, ..dah pilih kereta, dah bayar cengkeram.. tapi last2 ejen tu cakap, sorilah kak..kereta ni dah tak ada stock. Padahal baru beberapa hari sebelumnya dia dah confirm ada lagi stock untuk ibu. Hah! Geram tak? Geram tak?? Kalau korang2 semua geram, apatah lagi ibu saya! Ngee.. dia terus cancel nak beli kereta, dah dua tiga kali macam ni tau. Geramla dengan ejen tu, kalau ye pun nak kaut komisen, kautlah dengan cara halal..janganlah nak tipu2.. Geram lah! Sampai sekarang masih guna Proton Iswara. Haha. Cantik lagi alhamdulillah.. (:
.tiga.
Saya nak tolong sekolah saya yang agak dhaif kurang infrastruktur, saya nak upgradekan sekolah tu jadi sekolah bestari dan sekolah komputer, hihi tinggi cita2 saya ni.. saya tak naklah nanti anak anak pada masa depan ada masalah dengan persekitaran sekolah yang kurengg kondusif. Huhu. Saya nak wujudkan makmal simulasi dan komputer (yang selama ni tak pernah ada, kalau ada pun tak bergerak dengan sepatutnya :(
DAN! Saya nak ganti tender DEWAN MAKAN ASRAMA SEKOLAH NI, saya nak jual kat pengusaha pengusaha yang mengamalkan penyediaan kebersihan berintegriti. Haha.
.seterusnya .. 
untuk yang paling saya sayangi, saya nak bawa nenek saya jalan2..ke mana dia suka, nak belikan apa apa sahaja, yang dia nak.. dan buat apa apa sahaja, saya akan cuba tunaikan. Saya sayang nenek saya.
. last sekali,
saya nak save dalam bank lahh. Sebab, saya masih sekolah. Tak tau lah nak guna duit banyak 2 JUTA nih ke mana. Untuk anak anak saya kot, haha.
5. Apa kita patut buat untuk dapat duit sebanyak ni? Hmm.. interesting question.
Nak jadi jutawan? Macam Bill Gates? Hmm.. senang. Buatlah macam apa yang Bill Gates buat. Hehe tapi susah. Sebab kita kena kreatif dan pintar, ..dan sanggup tahan dugaan dan cabaran. Hidup mesti pandai gunakan otak. But saya sendiri pun sedar.. it’s easier said than done..
Apa lagi langkah yang kita ada? Saya sebagai seorang pelajar, rasa bertanggungjawab nak tunaikan harapan ibu dan nenek.. saya nak belajar sungguh2, dan berjaya dalam hidup tak kiralah kaya ke kurang kaya ke.. yang penting sedikit sebanyak dapat bahagiakan hati family tersayang. Ouh, sedih pulak..
Dah. Itu je TAG untuk hari ni. Sekali lagi, thanx dyea!  



2 wishes received:

  dyea irdina

May 12, 2010 at 8:16 AM

teng q krn berjaya berangan2 sama cam dyea..hehehehhehhe...yg pasal mak awak tu sian kat dia kan? ish!ish!ish!

  rizputra7

May 17, 2010 at 8:43 PM

oh..thanks..nanti saya buat

Related Posts with Thumbnails