I'M BACK ! Saya dah tukar URL blog saya :)

Hai, assalamualaikum semua~ *ehem ehem, macam baru balik melancong pulak. =P  Dah lama sangat rasanya tak update blog ni, sangat malas  tau? Aha.. tak ada masa, jadual penuh sangat nak study, ada exam dan homework juga banyak gila, campur dengan tugas kena hold function, majlis dan sebagainya, *ehh majlis dengan function tak sama kerh?  Haa..itulah, diri ini pun pelik jugak. Wakaka. Penatt tau uruskan dan gubra gelabah siapkan semua tapi everything tak menjadi dan sangat di luar kawalann! *baca dengan laju. Penat pening pening peningg peninggg tau takkk???


 AAAAA ...!!!!!!

*Oh, sorry sorry, terjerit pulak.



Berbalik pada tajuk pada entry, *berapa banyak pada daa.., saya nak mohon maaf sebab lama tak update belog. *Ejaan ini saya curi dari belog Hanis Zalikha, ehehe.. Saya tahu saya tak adalah seglamerr mana sampai orang nak majuk-majuk saya tak update blog, eceh2.. tapi saya tahu apa perasaannya bila kita masuk dan walk-walk kat blog orang balik-balik nampak entry yang sama saja, tak ada yang baru. Alih-alih rugi letrik je, haha.Yang latest post punya sebelum ni ialah entry berkaitan tag dua juta kalau tak silap betul, haha kesian korang semua.. jalan-jalan blog saya pun sia-sia gitu.. Ish! Dahlah, sepuluh minit merapu dan menaip hanya untuk bercerita INI ? Duhh .




CERITA SAYA YANG SEBENARNYA BERMULA KETIKA ..

Okaylah, straight to the point. Hari tu saya curi masuk belog Hanis Zalikha *again.. saya jual nama beliau.. Uhuk2, jangan marah.. Saya baca semua entry dia. Yes, semua.. (ambil masa 3 jam jugaklah, mudah dengan adanya Mozilla Firefox add-on, nanti saya cerita) Nak tau kenapa? Sebab saya tertarik. Tau kenapa? Sebab gaya penulisan dia sangat menarik dan catchy. Saya berasa tertarik dan ditarik! =D  'Beliau' (formal kot..) ada banyak tulis tips pasal kehidupan seharian, kecantikan.. bla bla bla.. Yang paling saya tersentap ialah, tips tentang cara berblogging. Best sangatt tahu? Antaranya dia sebut pasal kepentingan nama blog yang simple, cantik dan mudah diingat. Haha saya tambah-tambah sikit ;P



Bila rujuk-rujuk balik, EH! Saya rasa saya punya nama blog ni tak menepati kehendak dan ciri-ciri nama yang dia tulis tuh, zither-ilymir. Agak tergeliat lidah kot nak menyebutnya, lagi-lagi bagi akak-akak kakcik-kakcik dan adik-adik. Hahaha.. ini sudah lebeyy..
Ingat tak ini? http://zither-ilymir.blogspot.com ?


tak ingat tak pelah. (merajuk.)


Dah, dah! Tak payah kelik link tu lagi! Dah tak wujud dah.. You know why? Saya ikut nasihat kak Hanis Zalikha.. adoii, ada plaster tak nak tampal mulut saya dari sebut nama dia lagi?  (=.=")



Now, blog ni saya nak gubah dan control se'simple' mungkin. Sedapp kot mata memandang. Mula-mula saya nak buat blog saya hanya dengan nama zither.blogspot.com , tapi alamakk! Orang lain dah ambil dulu, tapi bila tengok blog macam tak jalan punn? Ni yang geram nih! Eee nak jugak nama tu! Nak jugak!! Haha, dah muncung rasanya mengalahkan budak kecik, tengok sini.

Okay, dah cukuplah tu stalk blog orang =P
URL saya yang terkini: bintangzither.blogspot.com



Pening sampai garu-garu kepala memikir dan mencarik nama apa nak guna tau! *serious. Saya google dan saya rujuk kamus (kah3..) alih-alih, pick perkataan ni jugak T_T . Oops! Mencari, okay? Haha, pening kepala dah. Kenapa saya pilih perkataan bintang? Well.. masa tu saya ada perjumpaan sidang redaksi dan fotografi *ceh2..saje nak bagitau.. ^^ , kawan saya sorang ni bawak satu buku game lah yang berkaitan dengan crosswords kalau tak silap, dan saya terjumpa nama zither ni kat bahagian 'Stars and Universe'. Hehe..sangat da bomb kan? Sebab saya tak pernah dengar nama bintang ni, banyak sangat.. (>.<) Sangat tertariklah dengan nama nih! So, itulah susur-galurnya penggunaan nama merepek ini.. Hahah, ape-ape ntah yang saya cerita petang-petang nih, tak sedar diri, esok masih ada exam, TAHUU ??
*tahu..


. . .






Eh, terlupa dah nak cakap apa bila diri sendiri dah marah-marah esok nak exam tak study-study lagi. Subjek feveret..biasalahh.. Ahaha. Dah, cekian dulu cerita-cerita dari caye. Kalau caye teringat-ingat balik, caye edit post oke? Tak nak buat post baru, tak best. *Meh jum sama-sama kira berapa banyak kata ganda yang ada hari ni. Lalala.. Bye-bye sayang-sayang semuaa! Doakan exam SCIENCE caye ecok, mmuahhh.... ^^



3 wishes received:

  si[jari] telunjuk

May 26, 2010 at 2:12 PM

ooo..dh bertukar nama..saya pon suka belog hanis. inibelogsaya..kata hanis:)

  Saiedah Syamielah

May 26, 2010 at 5:36 PM

waa..zither dh ade link baru,,akhirnya ade juga nama nk diletakkan kt url blog baru ni,,^^..
tahniah !!

  i'm ZITHER !

May 26, 2010 at 5:45 PM

ehe ehe ehe ..terima kasih sudi bace pokpek2 saye =D

Related Posts with Thumbnails