Why do I set Mozilla Firefox as my default ?

Hi friends! First of all nak ucapkan terima kasih sebab sudi singgah sini stalk blog dan baca post saya, walaupun template ni ada kekurangan sikit tak boleh load sepenuhnya di browser Google Chrome dan Internet Explorer. T__T

*thanx terutamanya tok user GC ngan IE lahh ye.. haha


Huhu seriously, saya sangat sedih sebab blog ni dah cacat agak blur sikit dek masalah tak boleh tengok sidebar, and tak boleh nak menconteng di kotak jerit..
Saya dah pening-pening nyamuk dah nak edit and gubah html codes tapi still  NOT WORKING



 (=.=")



Okay. Sebelum saya nak cerita pekara sebenar, saya nak tell story kat korang morang tentang kenapa saya guna Mozilla Firefox? *hehe..saje nak promosi sebab ramai pembaca guna Chrome =P


 First; PANTAS.

Bukan Kepantasan Sofaz okay..? Sebenarnya saya ada ketiga-tiga browser ni: Chrome, IE dan Mozilla (semestinya). Tapi saya lagi suka guna Mozilla sebab lepas je godam-godam sikit code-code nya, internet jadi laju. Seriusssss !! *mari kira huruf s sama-sama :)

Laju and tak pernah buat saya tertunggu-tunggu, bila guna Mozilla saya dengan senang hatinya suka bukak tab baru banyak-banyak kadang2 sampai 6-7 tab. *kawan saya kata, gilaa ke apa?

Tapi tapi tapi! Still laju, tahu?? Hahahaha... *gelak bangga. Sebab tulah saya suka blogwalking! *wink!



Kedua; KEMUDAHAN ADD-ONS


Di sini ingin saya tekankan bahawa add-on Mozilla memang best gila. Bestt! Sebab satu dapat enhance prestasi browser, dua dapat kemudahan nak view one whole pages/ sites tanpa nak klik more atau back atau whatsoever atau ever-ever.

Hah, interesting kan? Saya selalu blogwalking, dan setiap kali saya jalan-jalan tuh saya dapat habiskan baca whole stories in that blogs! Seriously. Senang dan mudah, tak payah guna rss feed.



Ketiga; KUAT INGATAN

Hah? Pelik tak pelik baca yang ketiga nih?
Meh saya men'tidak pelik'kan ciri dan kelebihan yang ketiga ni, ok. Teruskan membaca :)


Mozilla kuat ingatan sebab daya tahannya terhadap CCleaner dan Glary Utilities sangat kuat! Haha. Tak tau apa itu benda-benda itu? Google sekarang okay?


Suka tak masuk FB? Suka tak? Mesti suka kan.. Yang gila buku muka tu bila bukak fb dan kita log out dan kita nak log in balik *oh annoying nya, kadang-kadang rasa malas nak taip emel dan password kat situ. Malass! Tu pasal slalu save kan aje kt browser. Jimat masa.


Tapi saya dah pernah cuba, bila save password kat Chrome dan IE, once saya nak cleanup disk, password yang dah save tu akan hilang balik. Kalau nak elak macam tu kena setting macam-macam. Tapi tidak di MF, *wah wah wahh.. tak kiralah dah cleanup guna Glary Utitilities free edition ka, Pro ka, Ultimate ka, passwords tak akan hilang, kecuali kalau kita buang sendiri.


Jimatlah masa. *pendek je isi sebenarnya. Har3..



:heart:
 So, gunalah Mozilla Firefox. Hahahahahaha.... Annoying lagi.



 Tapi MF ni ada SATU KEKURANGAN ! yang saya geramm sangat sangat!

Banyak sangat popups.



Hehe saje je buat entry ni.. nak tribute kat blog saya, saya nak TUKAR TEMPLATE.
(inilah cerita sebenarnya.) =.="

WHATT ??!! Haha. Jum nangis sama-sama?



1 wishes received:

  tricksrex

May 28, 2010 at 10:10 AM

oh no wonder setia sama MF..
tapi aku suke lagi guna GC la..
takpe demi blog ko aku guna MF..
don wori!

Related Posts with Thumbnails