Cadangan aktiviti Sambutan Hari Guru Sekolah 2010

Hah, ni lagi satu olala saye ni.,selepas penat pening saye memerah otak cari idea apa nak buat untuk sambutan hari guru 17 Mei nanti? Tension dan sakit kepala jugaklah saye minggu-minggu ni.. Sepatutnya yang uruskan hal-hal ni adalah Ketua Umum bersama dengan Penolong'nya' ..tak pasal-pasal serah kat saye BULAT BULAT. Apa dorang pikir saye ni bulat sangat ke nak buat? Rasa nak flying kick jaoh2! tapi kaki tak cukup panjang pulakk.ekeke


K lah, bising je mulut petang petang nih. Cuba tengok cadangan aktiviti bawah ni... Ok takk?


Aktiviti:  EXPLORACE

Bilangan checkpoint: 
(tujuh je ye..khusus pada sape2 yang tak mengenal nombor..)


  • Checkpoint 1: GARAJ MOTOSIKAL
  • Task: Cari gula2 dalam tepung
  •  
     
  • Checkpoint 2: ASRAMA PEREMPUAN
  • Task: Susun selipar, find each pairs (tutup mata..keh3)


     
  • Checkpoint 3: TAMAN SEKOLAH
  • Task: Nyanyi lagu rasmi sekolah (ni kalau tak dapat ni tak taulahh)


     
  • Checkpoint 4: PONDOK PAK GUARD 
  • (hihih, tujuannye..untuk menghiburkan hati pak guard-pak guard sekalian :)
  • Task: Buat bintang dari straw, penuhkan satu cawan (BESAR PUNYAA!)


     
  • Checkpoint 5: SURAU AL-FIRDAUS
  • Task: Hafazan surah-surah mudah.. (ni pun kalau tak dapat, hmm... tak tau lah!)


     
  • Checkpoint 6: KANTIN
  • Task: Lakonan mimik muka berdasarkan peribahasa/ dialog yang dipilih


     
  • Checkpoint 7: DATARAN HIJAU
  • Task: Tangkap belon berisi air




Adoii pening kepala saye.. Tengoklah sume ni.., sure korang tak paham sepatah haram kan? Sorilah..tak pandailah nak terangkan macam mana.. Paham-pahamlah ye..
Korang rasa2 game ni boring tak? Boring tak??


Ada cadangan dan idea lain sebelum 17 MEI menjelang? PLEASEEEE.....







2 wishes received:

  i'm ZITHER !

May 9, 2010 at 7:50 PM

saya komen diri sendiri! haha!

  Anonymous

May 13, 2010 at 4:56 PM

BOLE BUAT LARI BAWA BOLA PINGPONG DALAM SUDU SAMBIL BERKAIN BATIK DAN MEMEGANG PAYUNG MACM DIN BERAMBOI

Related Posts with Thumbnails